Blog-arkiv

mandag den 18. juli 2016

Airboat, alligatorer og turtlehospital...

Søndag den 17. juli 2016

Jeg skal starte med at beklage den manglende opdatering på bloggen i går. Det hotel vi boede på, havde vist lukket for vores del af båndbredden på WIFI! Der var ikke hul igennem til at vi kunne lægge ord og billeder på nettet. 

Søndag morgen gik det stille og roligt med at få pakket og komme fra Sanibel Island. Vi havde ikke så travlt, da vores eneste destination var Everglades safaripark, hvor vi skulle sejle i Airboat i sumpen. 
Everglades er USAs største subtropiske nationalpark på lidt over 6000 m2. Nationalparken indeholder store dele af sumpområde og er hjemsted for ca. 2000 alligatorer og Floridas panter.


På den lange tur fra Sanibel Island til Everglades kom vi igennem et stort indianerreservat. I det område lå der flere restauranter, et stort hotel og et golfresort, der tilhørte sammen. 
Vi havde alle set frem til at sejle i Airboat efter at have set små film af sejlture. Jeg havde læst om nogen, der blev frygtelig skuffet over at de ikke så alligatorer på sejlturen, hvorfor skuffelsen ikke var så stor, da vi ikke så andet end alligatorer, der så mere ud som udstillingsalligatorer eller dresserede alligatorer. Vi fik en rigtig fin tur, for fuld skrald ud over sumpområdet. En flot tur i en helt anden form for nationalpark, end vi så for 2 år siden.


Efter en fin tur med fart over feltet, så vi et alligatorshow med en guide ved navn Jeff. Jeff fortalte meget levende om alligatorernes liv og adfærd. Bestemt et besøg værd, hvis man kommer på de kanter.

Jeff demonstrerede hvor hurtig alligatorerne reagerer vha. af deres tryksensorer, da han stak hans hånd ind i deres mund.
Katrine var modig nok til at holde den lille alligatorunge.
Dagen endte i Homestead, hvor vi skulle overnatte på Floridian hotel. Vi booker gerne hotel dagen før til den pågældende overnatning via Hotels.com. Hotellerne bliver udvalgt ud fra pris, men vi går også efter en vis standard på sitet sammenholdt med udtalelserne på tripadvisor.com. Dette hotel havde fået meget fine anmeldelser på begge sites, men her kunne vi konstaterer, at anmeldelserne ikke kom i nærheden af virkeligheden. Det er ikke et hotel vi kan anbefale, medmindre man går efter motelstandard. A/C lugtede på de første værelse, hvilket blev afhjulpet ved et flyt. På det næste var der uhumsk, men vi orkede ikke at flytte igen. Til gengæld var vi på en lækker italiensk restaurant (kæde) der hedder Olive Garden. De lavede noget virkelig lækker pasta, så mon ikke vi kommer forbi den på et senere tidspunkt.


Mandag den 18. juli 2016

Dagen startede med en mailaflysning af vores planlagte snorkeltur i John Pennekamp Coral Reef State Park. De var for kraftig vind, til at det var sikkert at sejle ud. Det gav derimod anledning til at vi kunne nå noget af det, som særligt Sarah havde set frem til, nemlig et besøg på Turtlehospital på The Keys. 
Men først stod den på en laaang, men meget smuk køretur fra Homestead gennem The Keys til Key West. The Keys er betegnelsen for de godt 200 større eller mindre øer, der ligger som en lang perlerække fra Key Largo til Key West.

Enormt flot og fascinerende tur ud til Key West
7 mile-bridge var en af verdens længste broer, da den stor færdig i 1919

Vi havde bestilt tid til foredrag og rundvisning på skildpaddehospitalet, der er privatejet og privatfinanseret. Lige nu har de mere end 60 skilpadder, der havde større eller mindre skader, der bevirker, at de ikke kan klare sig selv i fri natur. Særligt de helt små skildpadder vakte pigernes opmærksomhed.



Efter Skildpaddehospitalet tog vi direkte ud til vores hotel på Key West. Key West er iøvrigt den sydligste beliggende by i USA, kun 140 km fra Cuba...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar