Blog-arkiv

tirsdag den 19. juli 2016

Southernmost og sunset...

Tirsdag den 19. juli 2016

Jeg ved ikke om mine beretninger er begyndt at kede jer... ellers må I sige til. I disse dage synes jeg, at vi laver lidt det samme -afslapning, afslapning, afslapning. Pigerne synes, at vi laver alt for meget og går alt for meget. På trods af det sagde Katrine i går, at hun var glad for, at vi ikke gjorde som mange andre. De skulle"bare" ligge på stranden eller poolen og shoppe. Det gad hun bare ikke, og var glad for, at vi kom ud og se noget. Vi måtte altså bare godt lave lidt mindre :-)!

I dag stod den først på kirkegårdsbesøg. Hvorfor nu det? Jo, Bente havde læst i Politikens Turen går til Florida om forskellige gravindskrifter. En hypokonder har fået skrevet "I told you I was sick" og hustruen til en mand, der vist var lidt glad for damer, har skrevet "At least I know where he is sleeping tonight". :-D... Desværre fik vi ikke billede af gravstenene, men herunder et billede fra kirkegården, der er lidt anderledes end i Danmark.



Fra kirkegården gik den videre til Southernmost, der er USAs sydligste punkt. Mærket herunder ligger kun 140 km. fra Cuba. Når man står der, giver det mening, hvor stor bekymring det vakte, da den kolde krig kulminerede da USSR opstillede atomvåben i Cuba i 1962, de berømte Thirteen days, hvor hele verden holdte vejret af frygt for at 3. verdenskrig skulle bryde ud. Heldigvis gik det ikke så galt, men konsekvenserne havde uden tvivl været uoverstigelige.


På vejen der til og på vejen hjem mødte vi et par sjove ting og skilte. Allerførst denne flotte gamle Dodge politibil, som vi vist mest har set i film fra 50'erne. Er den ikke flot!


Husene er en helt særlig karakterisktisk stil. Enormt flotte og på en eller anden måde meget calm-agtigt... hvis der er noget, der hedder sådan. 


Og så lige et par skilte, der vidner om en vis portion humor og selvironi.


Den her er da meget sjov, når man tænker på, hvor Key West ligger med en temperatur, der sikkert aldrig kommer under 20 grader... gennemsnitstemperaturen ligger på 28 grader.


Efter en tur i poolen og aftensmad på en god lokal restaurant, tog vi til Mallory Square, hvor det skulle være særligt flot og godt at se solnedgang.
Vi skulle da lige nå at rives for en formue, da vi skulle parkerer bilen. Da det er et udflugtsmål, har de private parkeringsvagter kronede dage, hvorfor vi slap med 35$ i fee. Til gengæld måtte vi holde der fra 18.30-midnat!
Helte området omkring Mallory Square emmede at god stemning. Det er tydeligt at mærke, at vi ligger tæt på Cuba, for den sydamerikanske stemning var ikke til at tage fejl af.
Der var massere af gadegøglere og boder, samt barer med rigtig god levende musik. Denne gadegøgler var enormt dygtig og meget charmerende. Med hans charme lykkedes det ham da også, at holde en ganske god dagsløn.


Aftenen sluttede med dette syn, der kom tæt på solnedgangen i Fira og solnedgangen ved Grand Canyon. 


Slut for i dag. I morgen flytter vi os nord på til Miami, der samtidig er vores sidste destination før hjemrejsen om nøjagtig en uge...

Håber at I stadig holder ved :-D...




2 kommentarer: