Blog-arkiv

onsdag den 27. juli 2016

Kæmpe kontraster...

Torsdag den 28. juli 2016

Morgen på Ocean Drive og aften (et døgn senere) på hovedgaden i Høng... DET er en kontrast, der vil noget!

Vi har haft en helt igennem fed ferie med 1 million indtryk... bogstaveligt talt. Nu er det slut, for der skal også være tid til at fordøje det hele, så det ikke bare bliver indtryk, der ikke får lov til at bundfælde sig. Oven på alle de indtryk og oplevelser, har vi en forpligtelse til at reflektere... reflektere over det liv og de vilkår, vi har fået givet.

Vi fløj fra Miami i går aftes kl. 21.20 (lokal tid). 24 timer før havde vi været inde og online-checke ind på British Airways hjemmeside. Her kunne vi selv vælge sæder i flyet og fik derfor 4 sæder i midten helt oppe bagved businessclass. Det betød, at der ikke var sæder lige foran os og dermed dobbelt benplads. DET var rart. Tænk sig at (næsten) kunne strække benene ud. Det gør en verden til forskel, når der ligger 8,5 timers flyvetur foran. Og vi gav ovenikøbet ikke mere for pladserne.
Efter aftensmaden blev der hurtigt lukket ned for lyset, så der var mulighed for at sove. Bente og Sarah fik hvilet sig, jeg sov sammenlagt 3 timer og Katrine boblede vel sammenlagt 5-6 timer... det heldige asen. Urene var nu stillet 5 timer frem til Heathrow og derfor var kl. 9, da vi blev vækket med morgenmad, en ret kedelig kold bolle, der stod noget i kontrast til den fine aftensmad vi havde fået nogle timer tidligere.
Da vi var landet, skiftet terminal og kommet igennem security, gik der derfor ikke lang tid før vi vi købt lidt ekstra morgenmad. Vi kunne godt mærke, at kræfterne og overskuddet ikke var helt i top oven på rejsen, så depoterne skulle lige fyldes op igen.


Næstsidste del af hjemrejsen foregik i en mindre 737'er med minimal benplads, men hvad betyder det, når vi kunne se en ende på den endeløse hjemrejse. Hurtigt gennem bagageudleveringen, en fransk hotter i Cph. lufthavn og videre med toget mod Slagelse før vi blev hentet og kørt til Høng. 


Nu er kufferterne lagt ud på stuegulvet og alting skal sorteres, vaskes og lægges på plads igen. Jeg vågnede kl. 2.30 og kunne ikke sove mere. Så nu ligger jeg her på sofaen og lytter til noget god musik, jeg har fået anbefalet, samtidig med at jeg prøver at reflektere over 4 ugers oplevelser, samtidig med at jeg skriver det sidste indlæg på bloggen i denne omgang.

Vi har snakket med pigerne om, hvilke oplevelser, der har været størst. 
For Katrine er det klart besøget i Harry Potter-world. 
For Sarah var det at stå på Times Square, fordi det var indbegrebet af New York med alle de indtryk og menneskemylder, der var.
For Bente var det bla. mødet med Tim Hysom, hendes gamle ven, der arbejdede for et demokratisk kongresmedlem i Washington. Mødet med ham og muligheden for at drøfte amerikansk politik lige nu, hvor de to, meget forskellige, præsidentkandidater er på plads.
Jeg selv har meget svært ved at udpege præcise oplevelser. Der er så enormt mange indtryk, så for mit vedkommende er det tiden i New York. Ikke seværdighederne, men mødet med de få amerikanere, jeg fik fornøjelsen af, at snakke kort med. Damen der ville sikre sig, at jeg stemte på Hillery, damen der ville have min plads på bænken og så alle de sanseindtryk i Sub'en... musikken, de meget forskelligartede mennesker og alle tiggerene.

Samlet set kan I nok høre, at vi har haft en fantastisk ferie. Det har ikke bare været en ferie, men det har det også. For der har været tid til at nyde varmen, strandene og få slappet af, særligt i Florida. Men de største oplevelser lå i starten i NY og Washington (og for Katrine i Orlando). Og så er det rart, at vores piger også oplever værdien ved sådan en ferie. De ved godt, at de har fået en masse oplevelser med, de kan bruge fremadrettet og så har de fået snakket og hørt en masse engelsk. 

Slut herfra Høng. Tak for alle kommentarerne og tak fordi I gad følge os i en hel måned. Fortsat god sommer til jer alle.

Katrine og Sarah
Bente og Thorkild


1 kommentar: