Blog-arkiv

tirsdag den 5. juli 2016

Besøg hos en gammel ven...

Tirsdag den 5. juli 2016

Efter en dag med MEGA meget regn (vi kan forstå, at I er druknet i regn tirsdag!), havde vi brug for en stille og rolig morgen. For lige at runde aftenen, så fik vi ikke set det KÆMPE-fyrværkeri ved The Mall, som specielt Katrine havde glædet sig så meget til efter oplevelsen for to år siden i San Francisco! Vi orkede ikke at tage ud i regnen igen, efter at vi havde spist, så jeg havde rekognosceret og fundet en genvej til taget på hotellet. Da det begyndte at buldre og brage, listede Katrine og jeg på taget, for at finde ud af, at skyerne hang så lavt, at det kun var gule og lilla skyer i horisonten. Ingen fyrværkeri til os i denne gang, men Katrine var også så træt, at kun ikke orkede at brokke sig...

Her til morgen var vi heldige at låne hotellets 4 cykler med cykellåse og cykelhjelme. Det var ca. 3,5 km. til første udflugtsmål, Smithsonians Air&Space-museum, var det kærkomment med cykel frem for gåben. 



Mødet med museet var en af de bedre oplevelser. Her et par billeder:


Luna-modulet, der var en del af Apollo 11

Efter et par timer forlod vi museet, for at kunne overholde vores aftale om en special-rundvisning i The Capitol. Bente har en veninde, der arbejder for et af de republikanske kongresmedlemmer, Mick Mulvaney, der er valgt i South Dakota. Vi blev vist rundt af en frivillig studentermedhjælp, der kunne fortælle nogle gode historier om The Capital, bla. Lady Freedom, der både står indenfor ved Visitorcentret og oven på The Capitol. Lady Freedom står med ryggen til Storbritanien, meget symbolsk efter Uafhængighedserklæringen, der blev underskrevet den 4. juli for 240 år siden.


Lady Freedom
Billede fra The Old Supreme Court fra 1810-1860
Den oprindelige trykplade, Magna Carta Replica, der blev skænket af Storbritanien.
Trykpladen indeholder Uafhængighedserklæringen.
Efter den interessante rundvisning af den republikanske studentermedhjælper, der gav os et lille billede af, hvordan det var, at støtte Trump selv om han bestemt ikke var hendes kop te, gik turen videre til en anden af Bentes venner. Tim Hysom er Chief of Staff for den demokratiske Superdelegerede og kongresmedlem, Allan Lowenthal, valgt i Los Angeles og Orange County. 


Tim gav sig tid til at snakke med os om amerikansk politik og valgkampen set med en demokrats øjne og pigerne fik mulighed for at spørge ind til noget af det, der optager dem. Meget spændende. Med en invitation til at komme til Washington og opleve indsættelsen af den næste amerikanske præsident på nærmeste hold, tog vi fra kontoret for at få taget et par billeder af bygningen, der danner rammen om næste præsidentindsættelse.



På gensyn i morgen, hvor vi forlader Washington for at flyve til Orlando. Her møder vi en tredje af Bentes amerikanske venner, Mary McKay, som hun senest har set i 1997.

1 kommentar: