Blog-arkiv

tirsdag den 12. juli 2016

Swimming with manatees...

Tirsdag den 12. juli 2016

Der rigtig mange dage, som vi har set frem til... denne var en af dem! 
Efter udtjekning fra hotellet vendte vi bilen mod River Ventures adresse nede i byen Crystal River. I går bookede vi nemlig en tur, hvor vi skulle svømme med Søkøer. Ja, I læste rigtig. Vi ville svømme med søkøer.
Efter en kort introduktion til turen, en kort video og anvisniger af, hvad vi måtte og skulle gøre, når vi kom ud og mødte søkøerne, blev vi fragtet i minibus ned til havnen, hvor vi mødte kaptajnen og en pige, der ville være vores guider de næste 2 timer. 

Der gik ikke lang tid før de havde fundet den første søko og så blev vi ellers sat i vandet. Det var en stor unge, der "lå" og græssede og allerede første gang den skulle op og trække vejret, fik jeg mulighed for at røre den. Den føltes fuldstændig som en elefant... (jeg har aldrig rørt ved en elefant:-) )... Den her krabat vurderede de til at veje 1200 pound eller ca. 600 kg. 




Katrine er ret tæt på søkoen og nåede også at røre ved den :-).
Søkøer er vegetarer, så der er ikke noget at være nervøs for. Hvis ellers man svømmer med meget "bløde" bevægelser og undlader at skræmme dyrene, så kan man komme meget tæt på. Vi svømmede sammen med denne her i ca. 30-45 min. Fantastisk oplevelse. Det var næsten meditativt. Bare ligge i dead-man-float med sin maske og snorkel. 
Lidt senere flyttede vi os til et andet sted med en mor og en unge, men inden da nåede vi at se flyvefisk -en mullet/multe og catfish. Alt i alt en fantastisk oplevelse for hele familien, der varmt kan anbefales, -River Venture i Crystal River.

Derefter gik turen mod Clearwater inden vores endelige destination, overnatning i Pinellas, mellem Clearwater og St. Petersburg.
Vi valgte at køre forbi Clearwater fordi det er hovedsæde for Scientology. Ikke at vi på nogen måde sympatiserer med Scientology, men fordi de på en eller anden måde fascinere. Kort tid inden vi tog herover, så vi en udsendelse på DR2 om Scientology, og når vi nu kom så tæt på, var det oplagt at vende ind forbi. 

Hovedsædet for Scientology Worldwide

De kalder sig en kirke, men er i bund og grund en pengemaskine, der udnytter mennesker.
Der var umiddelbart to ting, der slog os alle 4. For det første var der en meget stor del af bygningerne i byen var ejet af Scientology. Hovedkvarteret var kæmpestort og derudover var der masser af hoteller mv, hvor der stod Church of Scientology på. 
For det andet var der hundredevis af Scientologer på gaden. De var meget nemme at kende med deres mørkeblå bukser, hvide skjorte og vest, der var lyseblå bagpå og mørkeblå foran. Som pigerne sagde det, så var det rimelig skræmmende med så mange på gaden og så med det der tomme blik i ansigtet.

De sidste mange dage har budt på massiv varme, omkring de 36 grader. Hen på eftermiddagen har skyerne trukket sammen og resulteret i regn og lyn/torden. Denne aften ingen undtagelse. I skal ikke snydes for de smukke billeder...




I morgen flytter vi til Sanibel ved Fort Myers. Her ser vi frem til 5 dage ved stranden og mulighed for at se MANGE muslingeskaller på stranden...

PS: Har vi tabt jer alle udervejs eller er I stadig med? :-D



3 kommentarer:

  1. Næh. Vi er ikke tabte - bare lidt misundelige -og så mangler vi en synes godt om knap som på FB. Nu skal vi selv formulere.....

    SvarSlet
  2. Sanibel....så kan i se frem til MASSER af sneglehuse og muslingeskaller......fantastisk syn, når sådan en som mig, tænker "sand", når jeg tænker på strand. Da jeg var der med min søster og 2 piger på 9 og 12 år, brugte vi masser af tid på at kigge efter smukke og anderledes sneglehuse og muslingeskaller.
    Hygger mig med at læse om Jeres tur.....fortsat god og mindelig tur til Jer.

    SvarSlet
  3. @Hanne: I kan sagtens være misundelige... bortset fra at det p..-øs-regner lige nu... ligesom det har gjort en del eftermiddage. Det holder da heldigvis op igen om lidt :-)
    @elgaolga: Jeg kan ikke lige gennemskue, hvem der gemmer sig bag det navn :-)... Ja, vi glæder os til at se, hvad stranden byder på:-) og tak for hilsnen

    SvarSlet