Blog-arkiv

lørdag den 9. juli 2016

Møde med Apollo 11...

Lørdag den 9. juli 2016
Efter en fin morgen madsbuffet på vores hotel, Qualitet Inn, i Titusville, gik turen i bil de ca 15 km. ud til Kennedy Spacecenter. Det er lidt sjovt, for vi kan virkelig mærke, at vi har flyttet os fra storbyerne New York og Washington til sydstaterne og det mere provinsielle. Dialekten er radikalt anderledes, men det er mentaliteten faktisk også. Hvor vi i NY og Washington oplevede meget stor venlighed og imødekommenhed, er vores oplevelse af de lokale i Titusville, at de er noget mere forbeholdne.
Alle havde set frem til denne dag. Ikke at vi vidste, hvad den ville bringe, men vi havde en ide om, at vi ville få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Vi startede med en guidet bustur ud til Cape Canaveral, hvor vi bla. så den enormt store klargøringsbygning, bæltekøretøjerne til transport af rumfærgerne og affyringsramperne.


Undervejs blev vi sat af ved en stor udstilling med og om Apollo 11 rumraketten. Billedet herunder viser Apollo 11's raketspids. Det var her, jeg kom til at tænke på, hvor meget spidsen af en rumraket koster... (ved ikke hvad spidsen af en jetjager koster ;-) ).


Jeg har rørt ved månen i dag...! Uuuuhhhhh :-)
Bente har altid haft noget med Nuser!
Tilbage på Kennedy Spacecenter var næste udstilling om rumfærgen Atlantis. Det foregik på den måde, at vi så en film i et stort lokale. Da den var færdig, gik vi ind i et andet stort lokale. Her så vi en 3D film om opsendelsen af Atlantis. Da filmen var færdig, kunne vi se igennem det delvist gennemsigtige lærred... rumfærgen Atlantis... fuldstændig den originale rumfærge, lige på den anden side af lærredet med snuden ganske få meter fra os. Et vildt og betagende syn, som vi slet ikke var forberedt på!


Katrine havde været noget forbeholden over for dette projekt Spacecenter. Hun kunne ikke rigtig se, hvad der var specielt ved en rumraket eller en rumfærge, men da hun opdagede, at der var mulighed for at komme på et løb, hvor hun skulle undersøge ting og optjene små badges, ændrede tonen sig en hel det. Lig pludselig var det en helt fantastisk oplevelse af være der. 


Tilbage i Titusville var vi klar til at få noget mad. Efter nogle dage med pizza og burgere mv. havde vil lovet hinanden, at vi skulle have en rigtig steak i dag. Det vi vi sandelig.
Vi har iøvrigt erfaret, at vi sjældent kan spise en hel portion hver. Herovre bliver der ikke set skævt til en, hvis man beder om at dele, eller få resterne med hjem. Man har jo betalt for maden...


I dag bestilte Bente en tallerken med Nachos (tallerkenen i midten), Sarah en tallerken med noget pasta og Katrine og jeg fik en 16 oz. steak! For de af jer, der ikke ved, hvor meget en Ounce (oz.) er, kan jeg fortælle, at  1 oz.=28.4 g. Det betyder, at 16 oz. er ca. 450g. og med lidt spild mv. gav det, ud over at Bente og Sarah skulle smage, ca. 200g. kød til både Katrine og jeg. Vi blev mætte! 

Jeg npede ikke at tage billeder af maden inden vi spiste, men her er resterne fra tre portioner, da vi alle var stopmætte!

Det har lynet og tordnet hver aften, vi har været i Florida. I går regnede det oven i købet ret kraftigt, men kun i kort tid. Det er helt befriende, når vi render rundt i 36-38 graders varme i dagtimerne. Her til aften fik vi denne udsigt at gå i seng på...



Vi høres ved i morgen, hvor vi flytter os over på vestkysten af Florida til Crystal River...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar